Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Europese Kampioenschappen Eindhoven 2008

Voorbeschouwing - 18 maart - 19 maart - 20 maart - 21 maart - 22 maart - 23 maart - 24 maart - Nabeschouwing

Olympische deelnamekansen voor de wisselslagploegen

De wisselslagploegen moeten officieel afwachten tot 31 mei of in Beijing gestart mag worden op de estafettes. Voor Jolijn eigenlijk het spannendste, want zij heeft de estafettelimiet en de rest van de vrouwen en mannen daarnaast een individuele limiet.

De eerste twaalf landen van de WK 2007 in Melbourne hebben zich automatisch geplaatst voor de Spelen. Nederland was toen niet vertegenwoordigd. Er mogen slechts zestien landen naar de OS. De eerste twaalf van de WK worden aangevuld met de vier tijdsnelsten. De periode daarvoor eindigt dus eind mei.

Dames
Bij de vrouwen staat Nederland op dit moment (virtueel) dertiende met de tijd van de EK in Eindhoven: 4.04.41.

De eerste twaalf van Melbourne: USA, AustraliŽ, Japan, China, Duitsland, Zweden, Rusland, Groot BrittanniŽ, Frankrijk, ItaliŽ, Canada en UkraÔne (zette 4.07.36 neer). Nederland maakt, gezien het feit dat alle sterke landen al vertegenwordigd zijn een bijzonder goede kans.

Het is niet te verwachten, dat er nog meer dan drie landen sneller gaan zwemmen. De zevende tijd in de finale van de WK Melbourne was 4.04.34 en de achtste tijd 4.06.16. De tijd om de finale te bereiken was 4.05.85.

Heren
Bij de mannen staat Nederland op dit moment al (virtueel) vijftiende, terwijl je weet dat de USA bij de WK gedist was. Dit land zette overigens in juli 2007 een tijd neer van 3.34.37. Ervan uitgaande dat die tijd meetelt staat Nederland al zestiende. Mocht die tijd niet meetellen, dan kun je ervan uitgaan dat alsnog een poging wordt ondernomen door de Verenigde Staten.

De eerste twaalf van de WK: Japan, Rusland, Zuid-Afrika, AustraliŽ, Frankrijk, Groot BrittanniŽ, ItaliŽ, RoemeniŽ, BraziliŽ, UkraÔne, Nieuw-Zeeland en Wit-Rusland. Nederland was in Eindhoven vierde. USA 3.34.37, KroatiŽ 3.36.32, Zweden 3.36.85, Nederland 3.37.00 is nu de volgorde van de tijdsnelsten.

Duitsland, Canada en China gaan (zeker weten) ook nog wel een poging doen om de 3.37.00 van Nederland aan te vallen. Het wordt dus heel spannend, maar de Nederlandse mannen hebben (zonder de zieke Pieter van den Hoogenband in de finale) absoluut hun uiterste best gedaan in Eindhoven.

In de finale van de WK in Melbourne was de vijfde tijd 3.36.18 en de zesde tijd 3.37.67. De finale-entree was 3.39.33. Het zou dan ook heel jammer zijn, als Nederland er niet bij zou kunnen zijn, terwijl je weet dat met Van den Hoogenband nog wel sneller gezwommen kan worden. Nederland zou op wereldniveau hoge ogen kunnen gooien in Beijing!

Gelukkig hebben de vier mannen allemaal een individuele limiet op zak!Informatie:
Website EK Eindhoven
Wedstrijdschema
Zwemkroniek.com
Omega Live Timing
Live Webcasting
Website KNZB


Datum en plaats:
18 - 24 maart 2008
Eindhoven, Nederland


Lengte zwembad:
50 meter


Foto's: