Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Wereldkampioenschappen korte baan Manchester 2008

Voorbeschouwing - 09 april - 10 april - 11 april - 12 april - 13 april - Nabeschouwing

Jolijn ingezet in de series van de estafette 4x100 vrij

Dinsdag, voor het begin van het WK in Manchester, kreeg Jolijn van de bondcoach te horen, dat zij ingezet zou worden in de series van de estafette 4x100 vrij. Marleen, Inge en Hinkelien zouden worden gespaard en waren zeker van de finale.

Femke, Ranomi, Saskia en Jolijn zouden dan de series zwemmen en de snelste van de vier mocht vervolgens in de finale aantreden. Toch een stuk waardering voor Jolijn wat betreft haar vrije slag capaciteiten, dat zij in de series van start mocht! Niet, dat zij dacht sneller te zijn dan een van de andere dames, maar wel leuk dat zij ingezet werd.

Zaterdagmorgen bleek het allemaal nog even anders. Ranomi ging niet van start vanwege een blessure, Inge was niet fit en dus werd Hinkelien toch toegevoegd. Zij was al wel zeker van de finale.

Er werd gezwommen in de volgorde Femke Heemskerk, Saskia de Jonge, Jolijn van Valkengoed en Hinkelien Schreuder. Femke zwom 53.16, Saskia 53.82, Jolijn 55.31 en Hinkelien 55.81. Femke wordt in de finale toegevoegd.

Jolijn zwom een geweldige split van 55.31 met een overname van 0.31! Haar persoonlijke record is 55.90, dus dat is ook wel aan "vernieuwing" toe :)!Informatie:
Website WK Manchester
Wedstrijdschema
Zwemkroniek.com
Omega Timing
Website KNZB


Datum en plaats:
09 - 13 april 2008
Manchester, Groot-BrittanniŽ


Lengte zwembad:
25 meter


Foto's: