Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Olympische Spelen Beijing 2008

Voorbeschouwing - 08 augustus - 09 augustus - 10 augustus - 11 augustus - 12 augustus - 13 augustus - 14 augustus - 15 augustus - 16 augustus - 17 augustus - 18 augustus - 19 augustus - 20 augustus - 21 augustus - 22 augustus - 23 augustus - 24 augustus - Nabeschouwing

De tweede week in Hong Kong

Zie ook bij "Belevenissen van Jolijn" het item "Het eerste vrije weekend in Hongkong".

De tweede week in Hong Kong zit er alweer bijna op! Vanmiddag nog even relaxen voor de tv, wat drinken bij de Shopping Mall vlakbij het hotel, dineren en dan op tijd naar bed om nog een week goed te trainen in Hong Kong.

De afgelopen week is bij ons de taper al begonnen. Dat betekende dat wij twee ochtenden mochten uitslapen en dat wij minder meters aan het maken zijn de in de trainingen. De komende week mogen we een extra ochtend uitslapen en gaan de meters in de training naar beneden.

De vermoeidheid komt er ook al aardig uit, dus dit weekend hebben we geen bijzondere dingen ondernomen. We zijn allebei nog even Hong Kong ingegaan, maar hebben verder gewoon lekker rustig aan gedaan in het hotel. Uiteraard hebben we nog wel een spelletje gespeeld en dan loopt de spanning hoog op... Zowel Thijs als ik houden natuurlijk niet van verliezen!

De trainingen gaan bij ons erg goed. De trainingspr's vliegen Marcel om de oren, dus dat is natuurlijk fijn! Het is nog steeds erg warm hier, dus daar moeten we goed op letten met eten en drinken.

Marcel heeft in Hong Kong een onderwatercamera/fototoestel gekocht. Hij springt dan zelf in het water om opnames te maken en die kunnen we dan na de training meteen terug zien. Zo hebben we weer verbeterpunten voor de volgende keer. Doordat we uitgerust raken, zullen de verbeterpunten uiteraard steeds minder worden. Met schoolslag is het namelijk goed te merken of je in een zware trainingsperiode zit of in de taperperiode. Als je uitgeruster raakt, dan gaat de combinatie armen-benen beter lopen en kun je steeds harder gaan zwemmen.

Zoals al eerder een keer geschreven, maakt Mark onze schema's en worden we in Hong Kong en straks bij de Olympische Spelen gecoacht door Marcel. Dat gaat nog steeds hartstikke goed. Marcel en Mark, en ook Mark en wij, hebben vaak contact over hoe de trainingen gaan en of we bijvoorbeeld wat moeten aanpassen. De samenwerking tussen ons verloopt prima en dat kan alleen maar naar goede prestaties leiden!

Zondag 3 augustus vertrekken we naar Beijing en dan gaat het allemaal echt beginnen! Spannend!
Informatie:
Website OS 2008
Special OS Zwemkroniek.com
Website NOC*NSF
Website KNZB

Overig:
NOC*NSF video over Jolijn en Thijs
Artikel De Stentor over Jolijn en Thijs


Datum en plaats:
08 - 24 augustus 2008
Beijing, China


Lengte zwembad:
50 meter


Foto's: