Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Olympische Spelen Beijing 2008

Voorbeschouwing - 08 augustus - 09 augustus - 10 augustus - 11 augustus - 12 augustus - 13 augustus - 14 augustus - 15 augustus - 16 augustus - 17 augustus - 18 augustus - 19 augustus - 20 augustus - 21 augustus - 22 augustus - 23 augustus - 24 augustus - Nabeschouwing

Olympische voorbereiding Thijs en Jolijn van Valkengoed in vogelvlucht

De maanden mei, juni en juli stonden in het teken van de laatste olympische voorbereidingen en pre-olympische belevenissen. Nadat we in mei een trainingskamp op Cyprus hadden afgewerkt, ongetaperd de NK en NK Sprint hadden gezwommen, allerlei uitzwaaibijeenkomsten en interviews mee mochten maken, kwam de maand juli. Zie ook de aparte items, maar hier de maand juli in vogelvlucht met allerlei wetenswaardigheden.

O ja, heel erg leuk was het om opnames te maken met NOC*NSF voor de video over ons: “Broer en zus naar Beijing”. Zie ook bij de Headlines. Klik hier voor de videofilm:
Naar de player
Naar de 'groot beeld'-versie

Minder leuk in de maand juni was, dat Jolijn en Thijs allebei ziek waren met de NK Sprint, Jolijn bleek zelfs een luchtweginfectie te hebben. Opnieuw antibiotica betekende dat. In mei was bij longtests in Den Haag trouwens al gebleken, dat Jolijn astmatische bronchitus heeft.

Juli in vogelvlucht: belevenissen en allerlei nieuwtjes. Zie ook bij foto's!
- Op 3 juli vond de overdracht van de Olympische ploeg plaats in het topsportcentrum van Almere, lekker dichtbij dus. Het was goed en leuk georganiseerd. We kregen fraaie kledingpakketten van Suit Supply en het zag er allemaal geweldig uit. Zie de foto’s over de teamoverdracht.
- Op 7 juli konden we op Papendal onze ASICS-kleding en een gigantische oranje koffer ophalen. Ontzettend veel mooie spullen in blauw, wit en oranje, hoe bestaat het :).
- Op 12 juli vertrokken we ‘s middags naar Hongkong, waar we de volgende ochtend aankwamen met een jetlag natuurlijk. Thijs had wel een paar uurtjes geslapen in het vliegtuig, Jolijn maar twee uur.
- Trainingskamp Hongkong: acclimatiseren, trainen, beginnen aan de taper en op naar de Spelen. Trainer Mark Faber is geen lid van de begeleidingsstaf, daarom is Marcel Wouda onze coach. Zie ook de aparte items van stukjes en foto’s.
- In Hongkong is het zo’n 35 graden, het zwembadwater 32... Ja, we trainen buiten. Statistisch regent het twintig van de dertig dagen van de maand juli in Hongkong, maar we hadden geluk...
- Op 24 juli kwam het bericht dat er bij de Amerikaanse Jessica Hardy verkeerde stoffen in haar urine waren gevonden, na alle consternatie over Simon Vroemen natuurlijk het gesprek van de dag.
- Op Sport.nl, ook op 24 juli, het volgende bericht: Terpstra vervangt Dekker... Het betreft wielrennen :).
- Op 25 juli kwamen de eerste prognoses voor het aantal medailles dat Nederland zou gaan halen, namelijk twintig, waaronder vier gouden. Volgens de economen, die dit berekend hebben, gaat China het klassement winnen, voor de Verenigde Staten. Wordt vervolgd.
- China is met 639 de grootste ploeg in Peking, gevolgd door de Amerikanen.
- Zondag 27 juli: het olympisch dorp geopend! De Chinese atleten zijn de eerste bewoners. Zie foto’s Olympische Spelen.
- Dinsdag 29 juli: de eerste Nederlanders komen in het olympisch dorp aan, namelijk de kanovaarders en turners.
- Het olympisch dorp in Peking verleent in totaal en verspreid over de hele periode van de Spelen aan zo'n 17.000 sporters en hun begeleiders onderdak.Daarvoor zijn 42 appartementenblokken opgetrokken.
- Het Nederlands olympisch team beschikt over 38 appartementen, die elk bestaan uit drie tweepersoonskamers, twee eenpersoonskamers en een gemeenschappelijke ruimte.
- Op 29 juli bezochten de olympische dressuurruiters en eventingruiter ons. Het paardrijden wordt namelijk gehouden in Hongkong, niet in Peking. Dus kwamen ze een bezoekje afsteken bij de zwemmers. Ook de voetballers zijn trouwens aangekomen in Hongkong voor oefenwedstrijden.
- Donderdag 31 juli: nog een paar nachtjes slapen en we worden voor drie weken inwoners van het Olympische Dorp Beijing 2008! Peking here we come, droom wordt werkelijkheid (na jaren van keihard werken)!

Zie ook bij Column "De taper uitgelegd" en bij Artikelen "Het doel moet nog mooier worden dan de weg erheen".
Informatie:
Website OS 2008
Special OS Zwemkroniek.com
Website NOC*NSF
Website KNZB

Overig:
NOC*NSF video over Jolijn en Thijs
Artikel De Stentor over Jolijn en Thijs


Datum en plaats:
08 - 24 augustus 2008
Beijing, China


Lengte zwembad:
50 meter


Foto's: