Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Olympische Spelen Beijing 2008

Voorbeschouwing - 08 augustus - 09 augustus - 10 augustus - 11 augustus - 12 augustus - 13 augustus - 14 augustus - 15 augustus - 16 augustus - 17 augustus - 18 augustus - 19 augustus - 20 augustus - 21 augustus - 22 augustus - 23 augustus - 24 augustus - Nabeschouwing

Thijs van Valkengoed ziek, Jolijn van Valkengoed ziek en de reis naar Peking

Zaterdag 2 augustus kwam uit Hongkong het bericht, dat Thijs ziek was en niet naar Peking kon afreizen, maandag 4 augustus hoorden we dat Jolijn ziek was geworden.
Jolijn reisde 's zondags wel met de zwemploeg naar het Olympisch Dorp, Thijs maakte dinsdag 5 augustus deze reis in zijn uppie. Alle berichten hierover bij elkaar.

Het "thuisfront"


Thijs van Valkengoed ziek, zwemploeg zonder hem naar Peking
(zaterdag 2 augustus)


Vandaag kwam uit Hongkong het bericht van Jolijn, dat Thijs ziek is en morgen helaas niet met de zwemploeg kan afreizen naar Peking.

Thijs heeft een "virus", zoals dat genoemd wordt: flinke koorts, verstopte neus, hoesten en misselijk. Teamarts Cees Rein van den Hoogenband heeft Thijs medicijnen gegeven in de hoop dat het daarmee snel verbeterd. Zowel voor Thijs als voor de rest van de ploeg is het beter dat hij eerst uitziekt en dan pas naar Peking vertrekt.

Gelukkig blijven de Open Waterzwemmers met begeleiding nog wel in Hongkong, zodat Thijs niet helemaal alleen achterblijft.

We hebben Thijs heel kort telefonisch gesproken, maar hij was te ziek om veel meer te vertellen dan we van Jolijn al wisten.

Voor Jolijn natuurlijk ook niet zo leuk om zonder Thijs naar het Olympisch Dorp te moeten vertrekken, want dat hadden ze zich wel anders voorgesteld.

Het was vandaag een echte pechdag, want Jolijn en haar "roomie" Chantal konden niet eens op tijd gaan slapen, want na tienen was er voor Chantal en drie anderen nog een dopingcontrole.....

Morgen meer.....

Jolijn van Valkengoed aangekomen in het Olympisch Dorp, Thijs knapt op! (zondag 3 augustus)

Vanuit Peking het bericht van Jolijn, dat ze goed is aangekomen in het Olympisch Dorp!

De reis is voorspoedig verlopen, maar het was alles bij elkaar natuurlijk wel een lange dag. Alleen de vlucht Hongkong-Peking duurt al ruim drie uur, daarbij in- en uitchecken, plus de reis van het hotel in Hongkong naar het vliegveld en tot slot nog de reis van het vliegveld in Peking naar het Olympisch Dorp.

Vanuit Hongkong betere berichten dan gisteren, want Thijs knapt een beetje op.

Het "paardenmiddel" (Tamiflu) van de teamarts heeft geholpen, want de koorts is gezakt. Ook heeft Thijs zich uit zijn bed gewaagd om weer een beetje voedsel tot zich te nemen. Wie Thijs kent, weet dat hij dat echt nodig heeft :). Morgen gaat hij proberen een baantje te trekken in het zwembad.

Als alles goed blijft gaan, dan vertrekt hij dinsdag naar Peking. Duimen dus maar, want de 100 meter schoolslag staat al de allereerste dag van de Spelen op het programma!

Bij de vorige Olympische Spelen bleek Thijs ook een "griepje" onder de leden te hebben. Op de 100 meter schoolslag bereikte hij nog wel de halve finales, maar op de dubbele afstand ging het na 150 meter niet meer zo goed. De dag na deze race bleek Thijs hoge koorts te hebben en moest hij noodgedwongen een paar dagen in zijn olympische bed doorbrengen.

Hier nog het korte ANP-bericht over Thijs in de Telegraaf:
Van Valkengoed later naar Peking


Hongkong - Zwemmer Thijs van Valkengoed reist twee dagen later naar Peking voor de Olympische Spelen. De specialist op de schoolslag is niet helemaal fit. Hij ging daarom zondag niet mee met de Nederlandse ploeg. Van Valkengoed bleef achter in Hongkong, waar de zwemmers zich de afgelopen week voorbereidden op de Olympische Spelen.
“Het gaat de goede kant op met hem. Maar we wilden geen risico nemen voor hemzelf en ook niet dat hij andere zwemmers zou aansteken. Hij komt nu over twee dagen”, aldus technisch directeur Jacco Verhaeren.

Jolijn ook geveld door virus (maandag 4 augustus)

Vanuit Peking helaas geen leuk bericht: ook Jolijn is geveld door een virus.

Vanmorgen meldde ze al, dat ze keelpijn had en misselijk was. Jolijn ligt nu op een kamer apart en heeft medicijnen (Tamiflu) van Cees Rein van den Hoogenband gekregen. In Peking is het inmiddels bedtijd, dus de dag van morgen zal meer nieuws brengen.

Thijs reist dinsdag naar Peking. Om 9 uur stapt hij in de bus, die hem van het hotel naar het vliegveld brengt. Om 12.45 uur vliegt hij naar Peking, waar hij om 16.00 uur landt. Vandaar is er vervoer naar het Olympisch Dorp.

Vandaag heeft Thijs kort getraind, hij is koortsvrij en voelt zich redelijk, maar nog niet topfit.
Zaterdag staat voor hem de 100 meter schoolslag op het programma.

Thijs aangekomen in Peking, Jolijn knapt op (dinsdag 5 augustus)

Thijs is goed aangekomen, Jolijn is aan de beterende hand. Dat zijn de laatste berichten van de Van Valkengoedjes uit het Olympisch Dorp in Peking.

Voor Thijs was het een lange dag. In Hongkong vertrok hij om 9 uur met de bus van het hotel naar het vliegveld. Om vier uur landde hij in Peking, moest zijn accreditatie regelen, de bus pakken naar het Olympisch Dorp en daar de Nederlandse gebouwen opzoeken. Best een klus in je eentje, terwijl je anders met de hele ploeg bent. Om een uurtje of zes was hij er.

Bij de appartementen van de zwemmers aangekomen bleek er niemand te zijn, op de zieke Jolijn na. Iedereen was naar het zwembad. Na even bijgepraat te hebben, ging Thijs eerst maar eens lekker eten in de gigantische eethal, die hij zich ook nog goed van de vorige Spelen kan herinneren. Hij voelt zich gelukkig al een stuk beter en gaat woensdag zijn eerste training in het olympische bad afwerken.

Jolijn had een slechte nacht van maandag op dinsdag, weinig geslapen natuurlijk. Net als Thijs heeft ze van Cees Rein van den Hoogenband Tamiflu gehad, een virusremmer. Overigens is Jolijn (net als Thijs in Hongkong) "in quarantaine". Ze ligt bij de fysio's en de teamarts in het appartement.

Vandaag had ze nog wel verhoging, maar het gaat al wel beter. Ze heeft een paar boterhammetjes gegeten, die " erin bleven". Jolijn hoopt morgen terug te kunnen naar het appartement, dat ze deelt met Chantal, Linda, Manon, Inge, Ranomi, Marleen en Femke.

Tot zover de update van de Skypegesprekjes met Jolijn en Thijs.

J&T bedanken hierbij iedereen voor alle reacties op wat voor manier dan ook! Prioriteit is natuurlijk fit worden om van het weekend goed te kunnen zwemmen, vandaar dat zelf reageren en site bijwerken/foto's plaatsten op een laag pitje staat. Er zijn even belangrijker zaken, zoals weer fit worden en focusssen op zwemdoelen!

Het "thuisfront"

Omroep Flevoland over Thijs (4 augustus)

Omroep Flevoland over Jolijn (5 augustus)


Informatie:
Website OS 2008
Special OS Zwemkroniek.com
Website NOC*NSF
Website KNZB

Overig:
NOC*NSF video over Jolijn en Thijs
Artikel De Stentor over Jolijn en Thijs


Datum en plaats:
08 - 24 augustus 2008
Beijing, China


Lengte zwembad:
50 meter


Foto's: