Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Olympische Spelen Beijing 2008

Voorbeschouwing - 08 augustus - 09 augustus - 10 augustus - 11 augustus - 12 augustus - 13 augustus - 14 augustus - 15 augustus - 16 augustus - 17 augustus - 18 augustus - 19 augustus - 20 augustus - 21 augustus - 22 augustus - 23 augustus - 24 augustus - Nabeschouwing

Startlijsten online

De startlijsten staan online. Ga hier rechts in het menu naar de website van de Olympische Spelen, vervolgens naar Schedules&Results en kies daarna Swimming.
Op de website van de Spelen zijn ook alle bijzonderheden te vinden over de "Watercube", het olympische zwembad. Hiervoor moet je zijn bij Venues, daarna National Aquatics Center.

Thijs start zaterdag in de negende en laatste serie op baan acht. Hij is in goed gezelschap :). Uit Peking liet hij weten het prima te vinden in deze serie te liggen. Zijn inschrijftijd is het Nederlands record, dat hij zwom op de EK in Eindhoven, waar hij 7de werd in de finale. Thijs is overigens al sinds 2003 in het bezit van het NR.

Voor de leken onder ons enige uitleg. Series worden ingedeeld van langzaamste naar snelste inschrijftijd. De eerste serie is dus de langzaamste. De snelste drie series zijn de zogenaamde olympische series, dat wil zeggen, dat de snelste drie zwemmers van het hele veld in die series in het midden liggen. De anderen worden daarom heen ingedeeld. Als je de laatste drie series op ischrijftijd bestudeert, dan zie je het.

De series van zondag (Jolijn) staan nog niet op de website van de organisatie. Jolijn liet weten de 30ste inschrijftijd te hebben en in de serie voor de olympische series te starten.

Informatie:
Website OS 2008
Special OS Zwemkroniek.com
Website NOC*NSF
Website KNZB

Overig:
NOC*NSF video over Jolijn en Thijs
Artikel De Stentor over Jolijn en Thijs


Datum en plaats:
08 - 24 augustus 2008
Beijing, China


Lengte zwembad:
50 meter


Foto's: