Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Olympische Spelen Beijing 2008

Voorbeschouwing - 08 augustus - 09 augustus - 10 augustus - 11 augustus - 12 augustus - 13 augustus - 14 augustus - 15 augustus - 16 augustus - 17 augustus - 18 augustus - 19 augustus - 20 augustus - 21 augustus - 22 augustus - 23 augustus - 24 augustus - Nabeschouwing

Sportberichten van woensdag 20 augustus

's Woensdags was de eerste dag van het open water. Deze sport was tot nu toe niet olympisch. Bij deze Spelen is de tien kilometer toegelaten tot het wedstrijdprogramma, de andere afstanden niet. Edith van Dijk, die al afscheid had genomen van de wedstrijdsport, was speciaal weer gaan trainen om dit mee te kunnen maken. Ze werd veertiende in de eindrangschikking van de 10 kilometer.

Zie ook: een artikel op Sport.nl over Edith.

Synchroonzwemmen
Nog meer waternieuws. De tweeling Van der Velden bereikte bij het synchroonzwemmen voor het eerst de finale. Bianca en Sonja werden uiteindelijk negende, nemen afscheid van de toernooien en gaan professioneel verder.

Atletiek
Usain Bolt won na de 100 meter ook de dubbele afstand in een nieuw wereldrecord. Hij had 19.30 seconde nodig. De nummers twee en drie werden gediskwalificeerd (waaronder Churandy Martina van de Nederlandse Antillen, die de tweede tijd liep), zodat de nummers vier en vijf zilver en brons wonnen.

Rogge vraagt Bolt om meer respect (ANP)
De zegegebaren van de Jamaicaanse atleet Usain Bolt na zijn overwinning op de olympische 100 meter zijn slecht gevallen bij IOC-voorzitter Jacques Rogge. De Belgische preses van het Internationaal Olympisch Comité vindt dat Bolt wel wat meer respect mag tonen voor zijn tegenstanders.

“Dat gebaar van ’pak me dan, als je kan’ moet hij niet herhalen”, zei Rogge donderdag. “Ik heb er geen probleem mee als hij na de finish zijn schoenen triomfantelijk laat zien, maar hij zou ook zijn tegenstanders even moeten bedanken met een hand of een tik op de schouder.”


Informatie:
Website OS 2008
Special OS Zwemkroniek.com
Website NOC*NSF
Website KNZB

Overig:
NOC*NSF video over Jolijn en Thijs
Artikel De Stentor over Jolijn en Thijs


Datum en plaats:
08 - 24 augustus 2008
Beijing, China


Lengte zwembad:
50 meter


Foto's: