Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Europese Kampioenschappen korte baan Rijeka 2008

Voorbeschouwing - 11 december - 12 december - 13 december - 14 december - Nabeschouwing

De eerste dagen in Rijeka en mijn programma

Dinsdag 9 december vertrok de Nederlandse ploeg vanaf Schiphol richting Rijeka. We verzamelden om half 10 en rond half 12 vertrok ons vliegtuig. Na een korte vlucht landden we op de luchthaven van Zagreb. Daar stond een touringcar klaar om ons naar Rijeka te brengen. Rond half 5 's middags kwamen we na een busrit van ongeveer 2 uur aan in het hotel.

Het hotel heeft zeer mooie kamers, goede bedden en goed eten. Het voldoet dus aan alle eisen (vooral die laatste twee zijn belangrijk). Na het uitpakken van de tassen vertrokken we naar het zwembad om wat los te zwemmen. Het bad is vrijwel helemaal nieuw en ziet er zeer goed uit. Op naar de wedstrijd dus!

Mijn programma ziet er als volgt uit:

Donderdag 11 december series 100 meter schoolslag. Hierop sta ik als 21ste ingeschreven. Alle Europese toppers zijn aanwezig. De eerste 16 van de series zullen 's middags de halve finale zwemmen en de 8 snelsten daarvan gaan door naar de finale. Die is op vrijdag 12 december. Wel is het zo, dat er per land slechts twee zwemmers mogen doorgaan naar de halve finales.

Op zondag 14 december zwem ik de series van de 200 meter schoolslag. Daarop sta ik als 18de ingeschreven. Op de 200 meter schoolslag gaan de snelste 8 zwemmers uit de series direct door naar de finale. Op de korte baan zijn er namelijk geen halve finales op de 200 meternummers.

Zoals bekend zwemt Jolijn geen wedstrijden in december, zie de
Headline hierover van 26 november.

De halve finales/finales van de EK 2008 in Rijeka worden 's middags uitgezonden op Eurosport. Via Omega live timing is, zoals gebruikelijk, het gehele toernooi te volgen. Voor de series moet je het dan ook daarmee doen. Klik hiernaast voor uitslagen en live timing!
Informatie:
Website EK korte baan 2008
Special EK korte baan Zwemkroniek.com
Website NOC*NSF
Omega live timing en uitslagenDatum en plaats:
11 - 14 december 2008
Rijeka, KroatiŽ


Lengte zwembad:
25 meter


Foto's: