Topbanner http://www.thijsvanvalkengoed.nl

Europese Kampioenschappen korte baan Istanboel 2009

Voorbeschouwing - 10 december - 11 december - 12 december - 13 december - Nabeschouwing

Istanboel of Istanbul?

Istanboel of Istanbul, wat is de juiste schrijfwijze? Net zoiets als het verschil tussen Peking (Nederlands) en Beijing (Chinees)? Toch maar eens even Wikipedia erop losgelaten. Zie hieronder het resultaat.

Wikipedia
Istanboel of Istanbul, vroeger Byzantium en Constantinopel geheten, is een stad in zowel het Europese als het Aziatische deel van Turkije.

Met 13 miljoen geregistreerde en een geschat aantal van 6 miljoen (bron onbekend) niet-geregistreerde inwoners is Istanboel de grootste stad van Turkije en Europa.

Zowel de spellingsvariant 'Istanboel' als 'Istanbul' is volgens de Nederlandse Taalunie correct.

Hoewel in het Turks een punt op de I staat, wordt deze in het Nederlands normaal gesproken niet weergegeven. In het Turks is de correcte spelling met punt, omdat deze taal een extra letter kent, de I (zonder punt), waarvan de uitspraak verschilt met die van de i (met punt). De Taalunie raadt aan in het Nederlands geen punt op de hoofdletter in Istanboel te schrijven.

Heel af en toe treft men de oude naam Constantinopel nog aan. In bepaalde talen, zoals het Grieks, is dit nog steeds de meest gebruikte naam.

Informatie:
Website EK korte baan 2009
Special EK korte baan Zwemkroniek.com
Website NOC*NSF
Omega live timing en uitslagenDatum en plaats:
10 - 13 december 2009
Istanboel, Turkije


Lengte zwembad:
25 meter


Foto's: